Kuvala sam sa Rudolf van Vinom – trikovi najpoznatijeg svetskog poslastičara

Znate onaj trenutak kada ne možete da poverujete da je neki događaj vaša realnost. Upravo to se meni dogodilo kada sam imala priliku da upoznam i kuvam sa jednim od najpoznatijih svetskih poslastičara Rudolf van Vinom. Još uvek pamtim dane kada sam kao mala sa mamom gledala njegove kulinarske emisije na 24Kitchen kanalu i divila se njegovim umećima. Kako kažu, neke prilike se događaju jednom u životu i ne smeju se propustiti, a ja ću zasigurno na spisak svojih uspeha dodati da sam bila Rudolfov mali pomoćnik. Verujte u sebe i svoje snove, a ovo je jedan od primera gde se oni koji izgledaju nedostižno zaista ostvaruju.

Kulinarski trikovi Rudolf van Vina

Prilikom našeg druženja sa Rudolfom podelio je neke važne smernice i trikove za kuvanje, koje verujem da će vam biti veoma korisni. U nastavku pročitajte sve kulinarske tajne jednog od najpoznatijih svetskih kuvara.

Uputstvo

  • Savet 1: kada prilikom pripreme treba da u već formirano testo dodate jaje, nikako ih nemojte dodavati sva zajedno već jedno po jedno. Prvo dobro uklopite dodato jaje sa testom pa tek nakon toga dodate naredno.
  • Savet 2: ukoliko želite da vam rotkvice duže traju, isecite im stabljiku i listove pre stavljanja u frižider kako bi svi hranljivi sastojci ostali u plodu.
  • Savet 3: kada za pripremu neke poslastice koristite suvi kvasac testo morate ostaviti da nadođe oko sat vremena pre pečenja, dok kada koristite prašak za pecivo možete ga peći odmah.
  • Savet 4: ukoliko želite da vaša poslastica ima divan orašast ukus pšenično brašno zamenite heljdinim.
  • Savet 5: prilikom pripreme deserta kako bi dobili savršenu temperaturu čokolade dve trećine čokolade se ohladi na 26 stepeni i pomeša sa ostalom čokoladom koja je na 40 stepeni. Ovo daje savršenu temperaturu čokolade od 32 stepena i može se dalje prerađivati.

 

Close
Sva prava su zadržana © 2021
Close