Vinarija Eden – vinskim putem kroz Srbiju

Kao neko ko je veliki ljubitelj vina ovo leto sam posvetila istraživanju novih etiketa i posetama vinarija naše zemlje. Iz godine u godinu vinski turizam Srbije bogatiji je za još nekoliko vinarija, kako manjih porodičnih proizvodnja, tako i velikih sistema koji pariraju italijanskim vinarijama. Malo je poznato da naša zemlja ima veliki broj svetski nagrađivanih etiketa vina, stoga vas podstičem da pre odlaska u Toskanu date šansu i domaćim proizvođačima. Verujte mi na reč sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Iskoristite poslednje letnje dane za uživanje u ukusnim zalogajima uparenim sa sjajnom čašom vina.

Za početak pogledajte obilazak vinarije na mom profilu.

Vinarija Eden

Ova vinarija nalazi se nadomak Aranđelovca i smeštena je u mestu Ranilović. Vinograd je podignut na površini od oko 7ha i to sa sortama: semillon, sauvignon blanc i chardonnay od belih, kao i merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc od crvenih.
Ovde možete probati i njihovo desertno vino. Semillon je sorta vina koja se pravi na potpuno drugačiji način od ostalih vina, a ovu priču možete čuti od preljubazne Dragane, koja je bila naš domaćin somalijer u ovoj vinariji.
Degustacija vina se sastoji iz dva menija:
1. Classic set - 3 sorte vina i toplo i hladno predjelo 2300 RSD
2. Premium set - 4 sorte vina uz tople i hladne zalogaji + i slatki zalogaji uz posebnu sortu Semillion 3700 RSD
Salon za degustaciju radi:- sreda, četvrtak, petak od 11-16h- subota i nedelja od 11-19h
*Preporuka + : obavezno probajte Chardonnay, 8 meseci u bariku jer su oni jedni od retkih koji belo vino proizvode i na ovaj način.

Uputstvo

 • SAUVIGNON BLANC BARRIQUE
  Izraženog mirisa limete, zelene kruške i paprika. Na ukusu svežina limete i kruške, sa herbalnom završnicom.
 • CHARDONNAY
  Arome jabuke, dunje, dinje sa tonovima kamilice i mirisu sa začinskim aromama iz hrasta.Suvo, izbalansirano, zaokruženo, kremaste strukture, srednjeg tela i izražene završnice.
 • GENESIS
  Crveno vino sa aromom šljive, kupine i trešnje sa primesama cimeta, karamele i žalfije.
 • VELVET
  Crveno vino zemljanih nota, duge završnice sa mirisom zrelog voća.
 • SEMILION
  Miris i ukus jako zrelih smokava, izuzetne koncentracije i balansa, punog tela i slasti. Dezertno vino koje vas neće ostaviti ravnodušnim.

 

Close
Sva prava su zadržana © 2021
Close