Vinarija Deurić – vinskim putem kroz Srbiju

Treća po redu u ovom serijalu je vinarija Deurić. Skriveni podrum koji se nalazi na 8m ispod zemlje za degustaciju 12 etiketa u mestu Mala Remeta pruža užitak za ljubitelje vina i gastronomije. Predivna bašta i restoran u okviru vinarije odiše prijatnom atmosferom, a vinske ture i degustacije su takođe u sklopu ponude. Imala sam to zadovoljstvo da probam njihova vina i podelim utiske sa vama, moj favorit je Probus 276, na koji je ova vinarija posebno ponosna, a prošlogodišnja nagrada za najbolji penušavac Srbije je dodeljen etiketi “The”. Ono što možda niste znali je da u ovoj vinariji možete i prenoćiti u apartmanima u sklopu vinarije, buditi se sa pogledom na plantažu jabuka na oko 120 hektara površine i 20 hektara različitih sorti grožđa. Vredi posetiti!

Pogledajte obilazak ovog tajnog pofruma na mom profilu.

Vinarija Deurić

Vinograd ove vinarije se prostire na 20 hektara uz 120 hektara plantaže jabuka i to sa sortama: sovinjon, traminac, šardone, probus, merlo i pino noar. Degustacija vina se sastoji od 6 izabranih etiketa od ukupno 12 vina koje proizvode:
- Severna Morava
- Sauvignon blanc
- Gewurztraminer
- Pinot Noir
- Merlot
- Probus 276
Preporuka : obavezno probajte i njihov prirodni sok od jabuka jer se pravi bez vode i šećera, čista priroda. Moj favorit vina je Probus, ali sam se prijatno iznenadila čistim ukusom šardone etikete. Ako volite slast u čaši, sorta traminac je idealna za to, a roze vino iako nije u ponudi za degustaciju, vredi probati, ja uvek imam jednu flašu kod kuće jer je fantastičan.
SMEŠTAJ: u okviru vinarije se nalaze apartmani, pa tako ako ste u obilasku ovog kraja, uživajte u vinu i gastronomiji, pogledu na plantaže vina i grožđa i u gostoprimstvu ovih ljudi, jer zaista rade svoj posao sa mnogo ljubavi i pažnje.

Uputstvo

 • Severna morava
  Belo vino sa aromom breskve, žute jabuke i citrusa. Veoma lepo i slojevito vino koje savršeno ide uz ribu.
 • Sauvignon blanc
  Belo vino zlatno žute boje čistog citrusnog ukusa. Moje omiljeno njihovo što se tiče etiketa belih vina.
 • Gewurztraminer
  Belo vino koje ima slast i pun ukus i može se piti samostalno bez uparivanja sa hranom. Izuzetno cvetnih aroma zove i meda.
 • Pinot Noir
  Crveno vino laganije teksture, pitko, miris crvenog voća i čokolade.
 • Merlot
  Vino koje preporučujem ukoliko volite intenzivniji ukus iz barik buradi. Dominiraju arome maline, jagode i višnje, a u pozadini su kupinaste arome.
 • Probus 276
  Moj favorit ove vinarije, vino zatvorene rubin crvene boje. Voćne arome sa primesama svežih začinskih aroma.
Close
Sva prava su zadržana © 2021
Close