Detalji koji će spavaću sobu pretvoriti u hotelski ambijent bez renoviranja

LIKE A PRO
Ukoliko ste ljubitelj putovanja i hotelskih soba, možete u par koraka napraviti ugođaj kao iz filma. Jednostavan dizajn i detalji koji čine razliku su polazna tačka.

Hodanje po oblacima na krznenom tepihu, miris sveže posteljine ili ispijanje kafe u krevetu punom jastuka? Onda ste i vi ljubitelj hotelskih soba.

Detalji za spavaću sobu koji će promeniti ambijent u hotelski

Uputstvo

  • Bela posteljina - prva pomisao na hotelski krevet jeste bela, čista posteljina. Primenite samo ovo i već ćete videti razliku. Važno: čaršav mora biti savršeno utegnut, pa tako uvek birajte malo veće dimenzije od vašeg kreveta.
  • Tapete - neretko u hotelima možete videti različite dezene tapeta umesto zidova. Zašto je to tako? Lako je za održavanje, a istovremeno osvežava prostoriju. Ukoliko se odlučite za šarene tapete, savet je uraditi ih samo na jednom zidu iza kreveta.
  • Tepih wall-to-wall - itison ili tepison (isto značenje) se uglavnom povezuje sa tankom i grubom podlogom. Međutim, u proteklih par godina može se pronaći i tepih po meri, tako da se cela soba obloži od ivice do ivice. Zamislite da svakodnevno hodate po oblacima u svom domu, a ne samo u hotelskoj sobi. Savršeno, zar ne?
  • Dodatni prekrivač - iako niste navikli da pored jorgana imate dodatni prekrivač u sobi, koji uglavnom sklanjate prilikom spavanja, ovo može biti detalj koji će potpuno promeniti izgled vaše sobe. Birajte dezene koji će "razbiti" monotoniju zidova, ili umerenije tonove ako već u sobi imate dosta detalja.
  • Dupli jastuci - dva manja i dva veća jastuka za bračni krevet odišu luksuzom i prefinjenom izgledu sobe. Preporučuje se za master sobe i velike francuske ležajeve.
  • Jednostavnost - hotelske sobe su svedene i dizajn se uklapa sa najviše 3 boje. Tepisi, krevet, noćni sto i zid možete iskombinovati u toplim bojama ili hladnijim. Ukoliko se odlučite za bež varijantu, drvo se savršeno slaže, dok se metalna konstukcija uvek povezuje sa tonovima bele, sive, crne boje.
  • Spojeno kupatilo - trend koji se sve više primenjuje i u domu je kupatilo koje se nalazi u sklopu sobe. Može biti odvojeno providnim staklom ili pak potpuno otvoreno zavisnosti od izbora kupatilskih elemenata.
Close
Sva prava su zadržana © 2021
Close