Vinarija Aleksandrović – vinskim putem kroz Srbiju

Prvu čašu Trijumfa sam popila 2012. godine i od tada se ova etiketa uvek nađe na mojoj vinskoj polici. Ovog meseca, u toku sezone berbe, imala sam priliku da posetim njihov podrum i proizvodnju. Vinarija se nalazi na sat vremena vožnje od Beograda, Vinča bb, Topola i nudi mogućnost obilaska podruma i degustacije njihovih etiketa. Aleksandrović vinarija poseduje 75Ha vinograda i više od 20 etiketa vina.

Na mom profilu možete pogledati turu vikendice i vinarije.

Vinarija Aleksandrović

Ovog meseca odsela sam u vili Meterize vinarije Aleksandrović i malo je reći oduševila se. Vila za maksimum 12 ljudi sa 4 odvojena apartmana uz zasebno kupatilo i dnevni boravak na nekoliko stotina metara udaljenosti od ove vinarije pruža potpuni užitak za sve vinoljupce i hedoniste koji žele da uživaju u prelepom ambijentu ove vikendice koja je potpuno nova, u sklopu smeštaja su i letnja kuhinja, velika trpezarija sa kuhinjom, vinski frižider sa celokupnom ponudom vina Aleksandrović i sobe sa pogledom koji ostavlja bez daha. Obavezno posetite i njihov podrum vina, a za potpuni užitak tu je i uparivanje hrane i selekcije vina. U smeštaju imate sve što vam je potrebno za odmor, kuhinja je kompletno opremljena uz aparat za kafu sa kapsulama, a u svakoj sobi dovoljan broj peškira
*Radno vreme vinarije je svakoga dana od 8-19h, a nedeljom od 10h-18h.Obavezno probajte: Uparivanje hrane i vina: 6 etiketa sa 6 specijaliteta i ovo je potrebno rezervisati unapred.

Uputstvo

Uparivanje hrane i vina

 • Trijumf Noir sparkling
  Penušavo vino upareno sa sušijem od pršute, duvan čvaraka i sira.
 • Trijumf Gold
  Bistro, kompleksno i slojevito vino. Dominira miris zove, citrusa i ogrozda i savršeno se slaže sa tartom od spanaća. Moja omiljena etiketa ove vinarije.
 • Trijumf Terroir
  Arome suvih kajsija, krušaka i smokava divno se uklapa sa primium pilećim pateom. Ukus je bogat i kremasto-voćkast.
 • Prokupac
  Vino izražene boje rubina sa intenzivnim mirisima zrelih trešanja i višanja uparen sa piletinom na pireu od povrća.
 • Regent Reserve
  Teletina se izrazito lepo slaže i naglašava note ove etikete. Arome kupina i borovnica i diskretne note nane karakterišu ovo vino.
 • Trijumf late harvest
  Koncentrisano i bogato vino sa tipičnim mirisom divlje ružne, praćen izraženim mirisima medovine i smokve. Ovo vino je lagano i sveže i možete ga poslužiti uz dezerte poput voćnog tarta.
Close
Sva prava su zadržana © 2021
Close